15 mai 2005

40 kilti läbi metsa ja raba

Laura on tükk aega vahtind, suu ammuli, ilusaid loodusfotosid ja ise ka üritand miskit teha ja on aru saand, et selleks, et häid pilte saada, tuleb võimalikult palju looduses viibida. Ning kui Rasmus mingi hetk mainis, et ta käib tihti matkamas ja Laura tema imetoredaid fotosid nägi, ütles ta, et homme lähme metsa!
Eile siis läksidki. Kell 7:15 juba trügisid peaaegu viimastele vabadele kohtadele bussi. Laura pidi veel 40 kr maksma, sest tema õpilaspilet magas alles kodus. Ja bussijuhi arvates ei näind ta nähtavasti piisavalt õpilase moodi välja.
Õnneks kestis bussisõit suht vähe. Ei pidanudki väga kaua raadiost voolava popmuusika all kannatama.
Päris algusepoole sai Laura metsanotsut näha. Alguses kuulis, et mingid helid tulid taamaalt põõsast ja kui ta sinnapoole kiikas, nägi, kuidas siga hüpeldes võssa põgenes.
Rasmus oli sealse maastikuga harjunud ja paterdas aga edasi kuid paar-kolm korda avastas Laura, et seisab keset lompi. Kuigi oli astunud justkui kuiva maa peale. Päris laukasse ta õnneks ei sattunud :)
Ilm oli äärmiselt meeldiv. Päikest oli piisavalt ja mitte liiga palju. Laura ja Rasmus astusivad aga rõemsalt edasi, aegajalt juttu ajades ja naerdes ning vahepeal istusid või vedelesid kuskil niisam ja kuulasid linde ja lilli ja liblikaid.
Kui nad parasjagu kanarbikuväljad läbinud olid, ehmatas Laura Rasmust ilge kisaga "Usss!!" kuna üks maokene siiberdas tee peal. Filmile teda püüda küll ei õnnestunud, kuna liiga kaua läks fotoka kotist välja sikutamise peale. Pärast aga võpatas Laura mõnda aega maas lebavate okste ja teeservast kostuvate sahinate peale.
Ilma vigastusteta see matk ka ei jäänud. Nimelt otsustas üks oks Laurale vasta silma virutada, mille tagajärjel see parema silma läätse pooleks rebis. (oli küll valus, jah) Õnneks on Laural peegelkaamera niiet sai pooliku läätse selles leiduva peegli abil silmast üles otsida :P
Päeva nali tuli kategooriast "Laura kuulmisdüsleksia." Nimelt ütles Rasmus millegi peale: "Jookseb nagu ahv muiste." Aga Laura kuulis "Jookseb nagu ahv ilma uisuta," ja kujutas siis elavalt ette, kuidas ahv ühel uisul mööda libedat jääd joosta üritab. Ja naeris. Oma veerand tundi ja hiljem kaa. Niimoodi järsku. Keset vaikust =)
Suurest kõndimisest ja naermisest valutavate peadega jõudsid nad viimasel hetkel Aegviidus rongi peale ja alustasid koos joogiste ja lärmavate ja loomakostüümides(..?) tudengitega tagasisõitu tsivilisatsiooni haisvasse rüppe.

Kommentaare ei ole: